Nedtelling

torsdag 29. november 2012

Hva er Aconcagua?Aconcagua er et fjell som ligger på grensen mellom Argentina og Chile. Det er den høyeste toppen i Amerika og den høyeste toppen utenfor Himalaya. Den ligger i en fjellkjede som kalles Andesfjellene og toppen måler hele 6962 meter over havet.

Berggrunnen er av vulkansk opprinnelse og Aconcagua består av flere breer. Fjellet ble besteget første gang i 1897 av sveitseren Mathias Zurbriggen. Første vinterbestigning i 1915 av nordmennene Eilert Sundt, Thorleif Bache og Monrad Aas. I dag er Aconcagua et populært fjell å bestige. Mellom 6000 og 7000 fjellklatrere fra hele verden forsøker å nå toppen hvert år.

Navnets opprinnelse er ikke entydig. det blir diskutert om det kommer fra det araucanske ordet "Aconca-Hue", eller om det stammer fra quechua og "Ackon Cahuak", som betyr "vaktpost av sten".

Grunnen til at fjellet er populært er at det inngår i “seven summits” (de syv høyeste toppene i hvert kontinent) og mange mener at dette er et bra kvalifiseringsfjell for å klatre Mount Everest. Det blir også kalt “lille Everest” og klimaet gjør at toppen er sammenlignbar med 8000 meter topper.

 

 

Kilder:


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar